Алея на артистите и занаятчиите откриват в Сандански

Алея на артистите и занаятчиите ще бъде открита в парка на Сандански. Инициативата е част от програмата на фестивала на „Пирин Фолк".

През целия съботен ден местни художници, творци и занаятчии ще изложат своите произведения и дърворезби, а в следобедните часове ще се включат и творци и занаятчии от Италия, Швеция и Испания. Всички гости и граждани на Сандански ще могат освен на хубава музика и танци да се насладят и на процеса на  направата на част от творбите и съответни да си ги закупят.

На следващия ден гостите от чужбина, заедно с Гърция и Малта ще участват и в пъстрото фолклорно дефиле по главната улица Македония, след което ще се изявят и на сцената на площад „България”. Местните творци споделят, че се вълнуват изключително за тази предстояща среща, даваща им възможност да се докоснат до културата и произведенията на друг народ, съобщават от пресцентър на общинска администрация.

С участието на творците от България и чужбина програмата на 22 –рото издание „Пирин Фолк” Сандански се обогати и награди, като културните прояви и мероприятия пълнят курортния град с туристи и гости от цялата страна и чужбина.