Духовият оркестър на Сандански с престижно място в конкурс в Германия

Фестивалът „Среща на младежките духови оркестри на Европа”се проведе в град Бьозел. В нея взеха участие и момчетата от Младежки духов оркестър - Сандански с ръководител Костадин Кирянов бяха единствените представители от България.

В раздел Духов оркестър с мажоретен състав санданските музиканти и мажоретките от The Hopers стават трети след изпълненията си. Ръководителят Костадин Кирянов сподели, че е изключително горд и щастлив от спечелената купа и от своите момчета, които изказаха своите изключително позитивни впечатления от пътуването, конкурса и другите 35 духови оркестри.

Първо място в този раздел печели група от Полша, като в конкурса съставите са се борили в различни категории в зависимост от това дали са с мажоретки или самостоятелно. Музикантите споделиха, че единствено те са били поканени да свирят на вечерята на организаторите, които са им връчили официална покана за догодина за участие.

В момента Духовият оркестър на Сандански след обогатяване на своя репертоар и участието си в много както национални така и международни прояви е изключително популярен и все повече деца и младежи изявяват желание да се запишат.