Цветанов подкрепи идеята за изграждане на втори лифт в Банско

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ, Цветан Цветанов и кметът на Банско Георги Икономов проведоха работна среща, на която обсъдиха изграждането на втора кабинкова линия в ски зоната в курортния град.

Цветанов увери в подкрепата на кабинета за бързото изграждане на съоръжението, в контекста на взетото решение на Министерски съвет за отмяна на решението на кабинета „Орешарски“ за разширение на площта на зоната, без ясно изразени факти и обстоятелства.

Коментирано беше и успешното завършване мащабния проект за подмяна на водоснабдителната и канализационна мрежа в курортния град, информират от пресцентъра на Общината.

В момента строително-ремонтните дейности са замразени поради активния туристически сезон в града, но предстои да бъдат подновени през пролетта.

По време на визитата на Цветанов в Банско бяха обсъдени приоритетните инфраструктурни проекти на правителството, сред които изграждането на АМ Струма.

До август месец се предвижда да бъде завършен ЛОТ 2 в участъка от Дупница до Благоевград.

Лот 3 пък е част от стратегическите обекти в потвърдената вече пред Европейската комисия програма, която ще се изпълнява през следващия програмен период 2020.

В рамките на посещението си в Банско, Цветанов на балетния спектакъл „Карменденс“, представен в Банско от трупите на Държавен балет на Сибир и Балет на Държавна опера - Варна.