Ограничават движението в посока Кулата на АМ Струма

До 18 ч. на 19 март се ограничава движението по платното в посока Кулата на автомагистрала "Струма" между пътен възел "Кочериново" и пътен възел "Благоевград", информират от Агенция "Пътна инфраструктура".

Трафикът се пренасочва по първокласния път I-1 /Е-79/ София – Кулата.

Дотогава трябва да завършат предприетите ремонтни работи на отвеждащата връзка от пътния възел "Благоевград" на път III-106 Благоевград - Станке Лисичково. Извършваните дейности не са на основното трасе на лот 2, а на отвеждащата връзка от пътния възел на третокласния път, който е с интензивен тежкотоварен трафик в посока София – Кулата и София – Станке Лисичково.

Времето ще бъде използвано и за отстраняването на други дефекти, констатирани от екипите на АПИ при извършването на ежедневния мониторинг на участъка. Всички ремонтни дейности са за сметка на изпълнителя.

Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, спазвайки пътната сигнализация. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.