Пазарът на недвижими имоти в област Благоевград все още не се възстановил, но може да се говори за задържане на спада. Това каза в предаването Дарик Кафе Георги Георгиев, брокер на недвижими имоти в Благоевград.

По думите му, областният център запазва лидерството си по най-голям брой реализирани сд…

Министерският съвет разреши проектирането, включително на Подробен устройствен план - Парцеларен план, и изграждането на ЛОТ 1 на автомагистрала „Струма”, съобщиха от правителствената информационна служба.

Той е от Долна Диканя до Дупница и засяга 997 813 кв. м земеделска земя, в т. ч. 209 315 кв.…

Пътната обстановка в Пиринско остава усложнена

Пътната обстановка на територията на област Благоевград остава усложнена след пропадането на участък от главен път Е-79 в района на Кресненското дефиле, информират от Областната дирекция на МВР. Осигурени са обходни маршрути по път II 19 през прохода Предел - Гоце Делчев, ГКПП - Илинден за Гърция и…

Откриха трупа на удавения в Струма полицай

Изчезналият преди три денонощия полицейски служител от София, Борис Марков, е открит мъртъв към 16.00 часа днес.

Трупът на антимафиота е намерен от оперативно-издирвателна група по течението на река Струма. Тялото му било заклещено в корените на дървета на няколко километра по реката, след лагера за…

Все още издирват изчезналият полицай

Трето денонощие продължава акцията по издирване на 33-годишния Борис Марков, служител в системата на МВР.

33-годишният столичанин изчезна през нощта на 4 срещу 5 юни от лагер на любители на рафтинга край Струма. Мъжът е обявен за общодържавно издирване.

В издирвателната акция са се включили полицейс…

Нашествие от марокански скакалци в региона

Биологично бедствие заради нашествието на марокански скакaлци обявиха в Благоевградска област. Това стана ясно на заседание в Областната управа, в което участваха директорите на Гражданска защита Стефко Бурджиев и на Растителна защита Антон Величков и областния управител Валери Смиленов.

Най-засегна…