полиция

Сектор "Пътна полиция" - Благоевград въведе забрана за движение на тежкотоварни автомобили в определени часови пояси по главен път Е-79.

От 20 май до 30 септември се ограничава трафикът на камиони, селскостопански и строителни машини по магистралата към Гърция в дните петък, събота и неделя, за времето от 16.00 часа до 22.00 часа.

На територията на Областната полицейска дирекция в Благоевград са обособени места за паркиране, в които товарните автомобили да изчакват пропускателния режим. Паркингите са в района на КПП "Антените" на изхода на Благоевград, мото-полигона, край квартал "Струмско", бензиностанцията при Югозападния университет.

Места за престой на тежкотоварните машини са определени и в района ГКПП-Кулата, край петричкото село Марикостиново, при  разклона за селата Плоски и Левуново, край град Сандански.

От служителите в сектор "Пътна полиция"- Благоевград е създадена  необходимата организация за контролиране на движението. Автомобилите, превозващи  живи животни и бързо развалящи се стоки, ще бъдат пропускани от униформените на пътя.