Андон Тотев

Рехабилитация на старата и изграждане на нова инфраструктура на територията на община Сандански, са сред големите постижения на кметския екип, които градоначалникът Андон Тотев отличи по време на отчета за свършеното през първата година от втория си мандат. Продължихме политиката в това направление като осигурихме финансиране от местни приходи и участие с проекти по програми, финансирани от централни ведомства, допълни Андон Тотев.

1 041 900 лв. е вложила община Сандански за цялостно асфалтиране на 6 км. улична настилка и изкърпване на останалите улици в града, както и за асфалтиране на улици в селата Поленица, Лиляново, Петрово и Дамяница, за хоризонтална маркировка на 11 км. улици и за зимно поддържане и снегопочистване на пътищата в общината.

За периода е извършен основен ремонт на общинската пътна мрежа на обща стойност 433 837 лв., който включва пътните участъци Сандански – местността „Попина лъка”, с. Склаве – с. Ласкарево и път І-1 с. Лешница.

За енергийно-ефективна рехабилитация на уличното осветление в населените места в общината, за подмяна на разпределителни касети и извеждане на ел.табла, както и за основен ремонт на ел. инсталацията на Летния театър вложихме 472 516 лева, съобщи кметът на Сандански.

Той допълни, че за изминалата година е изграден водопровод по ул. “Бистрица” в града за сумата от 118 583 лв., извършен е ремонт на лечебен профилакториум “Мирото” на стойност 34 286 лв., както и основен ремонт на фонтана при входа на Сандански за 120 000 лв.

Други придобивки, който изтъкна в отчета си кметът Андон Тотев, са новоизграденият пенсионерски клуб в с. Лиляново на стойност 14 283 лв., пенсионерски и спортен клуб в с. Дамяница на стойност 21 600 лв.

135 960 лв. са вложени в направление „Чистота”, с които са закупени метални кофи, контейнери и машини за сметосъбиране.

Осигурихме компютърни конфигурации за общинска администрация и читалища на стойност 20 000 лв. За Медицинския център закупихме уредба за прочистване на рентгенови снимки на стойност 10 450 лв., отчете още Тотев.

Принципът, който е водещ за мен, е да работя в полза на жителите на общината, с убеждението, че проблемите нямат политически цвят, изтъкна градоначалникът. По думите му в работата на екипа на кметска администрация са определени реални и ясни приоритети, съобразени с динамичното развитие на общината и безспорното й утвърждаване като туристически и балнеолечебен център с национално и международно значение.

Резултатите от досегашната ни работа дават основание да заявим, че Сандански се развива и утвърждава като модерна българска и европейска икономически просперираща община, заяви кметът Андон Тотев.