Съдят шофьор за причиняване на средна телесна повреда на пешеходец

Районната прокуратура в Благоевград внесе в съда обвинителен акт срещу В.Н. за нарушение на правилата за движение при управление на лек автомобил, причинило постоянно разстройство на здравето на пешеходец, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

На 21.04.2014 г., около 12,00 ч., обвиняемият В.Н., правоспособен водач, при управление на собствения си лек автомобил марка и модел “Ситроен Ц3“ е нарушил правилата за движение, установени в ЗДвП и ППЗДвП. Инцидентът станал на главен път Е - 79, в близост до пътен възел с. Железница, община Симитли, в посока на движение от гр.Сандански към гр. Благоевград. Автомобилът на нарушителя навлязъл в платното за движение от територия извън пътя, без да пропусне движещия се зад него пътнически автобус с марка „Сетра“.

В резултат на тези действия на обвиняемия последвал удар между двете моторни превозни средства, като вследствие на удара колата му се завъртяла в посока с. Железница и ударила намиращия се в близост до крайпътната мантинела пешеходец И.А.С. На пострадалия по непредпазливост била причинена средна телесна повреда, изразяваща се в шийна травма - контузия на гръбначния мозък в областта на ниво С3-С5, което довело до постоянно разстройство на здравето и пареза на четирите крайника.

Предстои насрочването на съдебно заседание в Благоевградския районен съд.