SandanskiДоговор за сътрудничество ще подпише община Сандански с район Новокосино, Московска област.

В рамките на два дни делегация от побратимения със Сандански руски град гостува във връзка с уточняване на параметрите по договора.

Чрез споразумението двата града ще научат повече един за друг и ще създадат близки контакти между жителите им в областта на туризма, културата, образованието и икономиката, коментираха на пресконференция в Сандански руските гости.

Между нас има много общи неща и от сега знаем, че това сътрудничество ще бъде полезно и ще остави добро наследство за развитието на двата района, подчертаха още представителите на руската делегация.

Официалното подписване на договора ще бъде през септември в Русия, когато делегация от Сандански, водена от заместник-кметът Младен Тимчев, ще пребивава специално за случая в Москва.

По време на гостуването си българската делегация ще засади алея с фиданки и ще бъде оформена специална зона в центъра на Новокосино.

Руските гости изразиха желание в бъдеще деца и младежи от Сандански да гостуват в Москва по време на коледните и новогодишни празници, с което да се постави начало на създаване на интернационален приятелски лагер.