вихрен

Част от досегашните титуляри на Вихрен склониха да останат в отбора. Пърночално се смяташе, че заради ридуцираните з 30% заплати всички по-опитни футболисти ще напуснат клуба.

В крайна сметка обаче капитанът Емил Тренков и колегите му Кирил Андреев, Иво Харизанов и Светослав Георгиев ще продължат да обличат бяло-зелената фланелка. Към тима се присъедини 25-годишният халф Горан Чуркин, който за последно игра в отбора на Академик- София.

Старши треньорът Владимир Каракичев обяви, че пробите на новодошлите продължават, като в събота след заплануваната дсвустранна игра ще бъде обявено кои от новодошлите ще останат във Вихрен. На 3 юли отборът ще изиграе първата си контрола, а два дни по-късно заминава на 10-дневен лагер в Банско.

Вихрен

Кметът на Сандански Андон Тотев обяви, че вратите във Вихрен са широко отворени и всеки, който желае, е свободен да напусне клуба. Това заяви градоначалникът по повод редуцирането на заплатите във Вихрен с 30 процента, като според него болни амбиции за преследване на "А" в момента не са необходими.

Андон Тотев пое управлението на футболния клуб след напускането на предишния благодетел и спаси Вихрен от заличаване, но в същото време целите пред отбора бяха променени и занапред ще се гради отбор основно от футболисти от региона.

Относно евентуалното преминаване на Йордан Боздански в Пирин, кметът сподели, че ако наставникът стигне до разбирателство с шефовете на благоевградския клуб, ще го оставят да свободно и няма да му правят спънки. " Все пак става дума за отбор от "А" група, нормално е всеки да иска да вдигне нивото"- каза Тотев и добави, че в момента не желае да коментира вероятно назначаване на нов старши треньор, тъй като Боздански все още не е преминал в Пирин.

Вихрен

Вихрен ще излезе със самочувствие срещу Ботев след победното 1:0 над Трявна за Купата на България и на всяка цена ще преследва успеха за постигане на крайната цел - завръщане в "А" група.Аут от мача са трайно контузените Боби Павлов, Явор Генчев и Мариян Станчев.Наказан пък е Светльо Георгиев.

Главен съдия на мача ще е Владимир Овчаров, ще му асистират Румен Иванов и Росен Фисински. Четвърти рефер пък ще е Стоян Апостолов.

Двубоят е от 16.00 ч. на градския стадион в Сандански, входът е 2 лв.