строеж

Пазарът на недвижими имоти в област Благоевград все още не се възстановил, но може да се говори за задържане на спада. Това каза в предаването Дарик Кафе Георги Георгиев, брокер на недвижими имоти в Благоевград.

По думите му, областният център запазва лидерството си по най-голям брой реализирани сделки с недвижими имоти. Други градове, в които се реализират по-голям брой сделки са Сандански, Петрич и Гоце Делчев.

Според Георгиев Банско и Разлог са най-засегнатите от стагнацията на пазара на недвижими имоти. В двете общини обаче към имотния пазар се забелязва и интерес от страна на македонци, гърци и руснаци.

От друга страна в Югозападния регион продължава интереса към закупуване на парцели в селски райони от страна на руски и английски пенсионери, допълни още Георги Георгиев.

Кандидат-купувачите проявяват интерес към жилища с площ от 70 до 100 кв.м., където водещият критерии вече е цената, а не типа строителство.

Желаещите да закупят имот трябва внимателно да се запознаят с документацията на имота, техническото състояние на сградата, и ако е ново строителство да се провери възможността на инвеститора да завърши обекта, уточни Георгиев.

При наемните цени на имоти, брокерите отчитат застой.